AftenKirke i Grenaa Kirke

Dato Fredag d. 25. oktober 2019, Kl. 17:00 til kl. 21:00
Sigrid Marcussen, Christina Philipstatt, Lars Seeberg

Kom ind fra gaden og bliv døbt

Det populære tiltag i Folkekirken med drop in-dåb er nu også nået til Norddjurs.  Fredag den 25. oktober kl. 18 til 20 slår Grenaa Kirke døren op, og tre præster står klar med dåbsvandet til både børn og voksne.

Bliv døbt uden tidsbestilling eller tilmelding - sådan lyder det fra de tre præster Lars Seeberg, Sigrid Marcussen og Christina Philipstatt. Sammen giver de nu muligheden for at blive døbt i kirken ved en enkel handling, der på én gang er højtidelig og uformel.

Drop in-dåb har en lidt spontan karakter, og er en kirkelig handling, der henvender sig til alle, som ønsker at blive døbt på en enkel måde og uden et langt tilløb. Den fjerner de forhindringer, der ellers kunne gøre det vanskeligt at tage beslutningen. F. eks. bare det få taget kontakt til en præst, eller bekymringen for, om der er en bestemt kodeks at leve op til - eller måske forestillingen om at dåb kræver stor festivitas.

Provst Lars Seeberg siger: "Dåben er åben for alle, et tilbud til børn, unge, voksne, ældre - enhver, som ønsker at blive døbt. Der kan være så mange grunde til, at et menneske ikke er blevet døbt; men der er ingen grunde til at forhindre at blive døbt".

Faktisk er den eneste forudsætning for at blive døbt, at man ønsker det, og ikke er døbt i forvejen eller er medlem af et andet trossamfund eller kirke.

Det er helt op til én selv, om man vil have gæster med. Det er man velkommen til, men vælger man at komme alene, stiller kirken de nødvendige dåbsvidner til rådighed.

Personlig og bevægende Drop in-dåben har på kort tid bredt sig til hele landet, og sidste år kom omtrent 600 personer ind fra gaden og blev døbt. I starten var der fra mange sider en vis skepsis, om denne dåbsform var for overfladisk, men det modsatte har vist sig, at være tilfældet. Dem der har prøvet det, fortæller, at de oplevede dåbshandlingen som både højtidelig, personlig og dybt bevægende. Der er ingen tvivl om, at det opleves som en alvorlig og meningsfuld begivenhed for den enkelte.

Sådan foregår det:

Tidspunktet er fredag den 25 oktober mellem klokken 18 og 20 i Grenaa Kirke, som er åben fra kl. 17 til 21.

Når man møder op, tager Lars Seeberg imod, og ved kordegnens bord bliver man registreret. Voksne skal medbringe billedlegitimation, og ved børn er der brug for fødsels-og navneattest samt forældrenes billedlegitimation.

Derefter får man en kort samtale med introduktion til dåben ved den præst som skal forestå dåben, enten Christina Philipstatt eller Sigrid Marcussen.

Er der spørgsmål på forhånd må man gerne kontakte Lars Seeberg på tlf.: 2176 1169.