Foredrag: Mona Jacobsen i Simon Peters Kirke

Dato Tirsdag d. 17. marts 2020, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Simon Peters Kirke, Søgade 33, 8500 Grenå, Danmark

Foredrag med Mona Jacobsen
Fortællinger om hendes tipoldefar Frands Pallesen dramatiske liv.

Denne aften vil byde på en fængslende beretning om smedens fattige søn der blev født i 1803 i Sivested. Som niårig blev han forældreløs, for derefter at føre en kummerlig tilværelse som vogterdreng. Efter konfirmationen arbejdede han sig op til en stilling som møllersvend på Vedø, og senere erhvervede han sig gården, Dalkær i Fladstrup. Med sit viltre sind optrådte han efterhånden også som en rigtig levemand i Grenaa. Men pludselig slog hans liv en koldbøtte.

Monas barndom på gården Dalkær, som har været i familiens eje i omtrent 200 år, har givet hende interessen for slægtshistorie. Stuehusets loft bød på stabler af gamle breve, bøger samt andet kildemateriale, og efterhånden afdækkede der sig flere spændende menneskeskæbner, hvis livsforløb hun har beskæftiget sig med. Den første var hendes tipoldefar, og senere er det blevet hans barnebarn, som tilbragte årene fra 1907-1920 i Kina som kvindemissionær. Hør om Frands Pallesens dramatiske liv, hans omvendelse og arbejdet i Herrens tjeneste.

Der serveres kaffe og kage (gratis)